fredag 30 september 2011

Guld, Guld, Guld!

Guld är inte bara det som glimmar vid regnbågens slut, utan finns rätt nära ProCivitas denna härliga sommarfredag sista september!

Först fylldes mina inboxar med att Christoffer och Louisa (alumni Malmö 10) erhållit Spendrups entreprenörsstipendium om 50 000 kr. För fjärde året i rad delar dryckesföretaget Spendrups i samarbete med Ung Företagsamhet ut ett stipendium till unga entreprenörer. Syftet är att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper. Detta är ytterligare en utmärkelse i mängden av andra som Christoffer och Louisa har vunnit och det värmer gott i mitt hjärta att dessa duktiga och flitiga elever uppmärksammas som de förebilder de faktiskt är!

Lite senare på eftermiddagen kommer rapporter att ProCivitas i Växjö vunnit Skol SM i golf. En snygg uppföljning på Carolines (alumni Malmö 08) triumf i avgörande matchen i Solheim Cup förra helgen. Jag kan lite kaxigt tycka detta är extra kul att spöa upp golfens riksidrottsgymnasium, speciellt då Svenska Golfförbundet och Skolverket inte ger ProCivitas tillstånd att vara Nationell golfutbildning, med motiveringen: Det finns inte talanger nog i regionen!

De som var upp tidigt i morse i Helsingborg fick tydligen se en bländande entreprenöriell föreläsning om RiseandShine från Hugo Hågemark (och det var ca 300 näringslivspersoner på Marknadsföreningen i Helsingborg). Hugo var den stora entreprenören i class of 2010 in Helsingborg.

När mörkret föll så kom fler rapporter att Öster vann DM-guld i fotboll och i princip hela laget bestod av Proccekidz.

En sådan fredag kväll är det lätt att somna med ett leende på läpparna, speciellt efter ganska få timmars sömn efter gårdagens recentiorsfest. Därav en liten korrigering av den vanliga slutklämmen:

Work Hard, Be Nice, Dream BIG och Sleep Tight!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar