torsdag 8 september 2011

A university degree no longer confers financial security


Jag anser att vägen till coola och lönsamma sysselsättningar går via utbildning och gärna på så hög nivå som möjligt. Det är inte alltid nödvändigt att ta examen för att bli framgångsrik! Zuckenberg, Gates och Buffet visar ju med detta med all tydlighet.

The Economist menar också att ” A university degree no longer confers financial security”, men på en helt annan bog. Historiskt sett har utbildning varit lönsamt och livslönen varit nästan 3 ggr dem med bara en gymnasieexamen samt att många enklare arbetsuppgifter har redan outsourcats till låglöneländer. Andelen som påbörjar universitetsstudier i Afrika och Asien ökar nu dramatiskt och det är kanske dags för outsouring även av mer akademiska sysselsättningar.

En rörmokare eller plåtslagare är svårare att ersätta med outsoucing från New Dehli eller Abuja!

Read all about it: http://www.economist.com/node/21528226?fsrc=scn/tw/te/ar/angstfortheeducated

Mitt råd kvarstår till ProCivitas elever: Ta dig in på en högre utbildning och utveckla dina talanger. Alumnistatistiken pekar tydligt på att högre studier är lönsamt. Internationella studier verkar vara en god investering! Finner du din entreprenöriella idé på vägen så ta chansen. Hedersdoktor kan du bli senare!

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

1 kommentar:

  1. "För dem som lyckas såsom Zuckerberg är pengarna inget driv, dem som söker det är oftast de som tar sig an höga utbildningar". Bara en observation, du vet var jag står i den frågan!

    SvaraRadera