fredag 13 maj 2011

Skolka med förnuft!

Den intresserade bloggläsaren här har redan läst om skolk och mina kommentarer om Folkpartiets Jan Björklunds utspel. I bloggosfären finns mängder av kommentarer.

Jag undrar hur jag i framtiden kommer att bedöma två liknande kandidater i en rekryteringsprocess. Båda har 20,0 i betyg. En har 50% närvaro, den andra har 100%! Jag blir mest nyfiken på den som har 50%!

En av mina alumnielever rapporterar från en av Ivy League skolorna i USA att skolk även förekommer där. Det finns till och med beräkningsmodeller där du som elev i förväg kan bedöma om det är lönt att skolka (jag utgår från att man då istället pluggar något annat). En av modellerna finner du här http://www.skipclasscalculator.com/

Vågar du chansa?

1 kommentar:

  1. Att se på USA är en metod som borde anammas inom fler områden. Snarare än att ge studenter mer eller mindre negativa tillägg till sina betyg, längtar jag efter ett system som i större utsträckning är baserat på värden utöver de akademiska. Då kan vi tala om att kunna urskilja intressanta individer vid likvärdiga betyg.

    SvaraRadera