måndag 16 maj 2011

ProCivitas blir en del av AcadeMedia

Från och med den 1 juni 2011 kommer ProCivitas att vara en del av AcadeMedia, Sveriges största utbildningsaktör med verksamheter inom förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Jag och Helena har varit med och drivit ProCivitas i många år vilket för oss båda varit en fantastisk erfarenhet. ProCivitas är en framgångsrik skola vilket exempelvis visat sig genom att våra elever når höga resultat på nationella prov, att våra idrottselever når sportsliga framgångar och genom att många av våra elever efter sin tid på ProCivitas går vidare till de mest erkända svenska och internationella lärosätena och lyckas väl i sina karriärer. Våra elever har även nått lysande framgångar i Ung Företagsamhet, vilket vi är mycket stolta över. Tillsammans med fantastiska lärare och elever har vi skapat en väl fungerande verksamhet som utmanat de traditionella gymnasieskolorna i Malmö, Helsingborg och Växjö och som dessutom blivit utsedd till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser.

Samtidigt som vi sett det som en styrka att vara en liten aktör har kraven på oss förändrats. Vi bestämde oss därför, för en tid sedan, att inleda en diskussion med AcadeMedia för att finna en väg framåt där vi blir en del av en större organisation, samtidigt som vi säkrar ProCivitas utveckling.

För oss är det viktigt att verksamheten ägs av en aktör som kan skol- och utbildningsfrågor och som har ett långsiktigt fokus. AcadeMedia har över 20 års erfarenhet av att bedriva utbildning i olika former och har en framgångsrik strategi med många starka varumärken inom samma organisation. Vi känner oss trygga med att ProCivitas, genom att tillhöra AcadeMedia, har de bästa förutsättningarna att lyckas även framgent.

ProCivitas skolor kommer att drivas på samma sätt som tidigare och behålla både namn och profil. Jag och Helena kommer att vara kvar i våra roller även framöver men vi kommer också att ägna oss åt att driva utvecklingsprojekt inom AcadeMedia.

Vår verksamhet har mycket att tillföra AcadeMedia och det kommer också att innebära många fördelar för oss att tillhöra en större aktör. Vi kommer nu att få tillgång till spetskompetens inom bland annat skoljuridik, HR, fastighetsfrågor och inköp. Det innebär även möjligheter till karriärutveckling och intressanta erfarenhetsutbyten där vi bland annat kan följa AcadeMedias arbete med pedagogisk forskning på skolnivå. Vill ni veta mer om AcadeMedia kan ni besöka www.academedia.se.

Jag kommer, tillsammans med Anneli Hammarberg från AcadeMedia, att besöka samtliga skolor tisdag 17 maj samt onsdag 18 maj. Vi finns på plats i Malmö 17 maj kl. 09.00-12.00 och i Helsingborg kl. 13.00-17.00. Vi är på plats i Växjö 18 maj kl. 09.00-12.00. Anneli kommer att sitta i vår styrelse framöver och vara en av de personer från AcadeMedia som ni kommer att lära känna.

Har du frågor så ring eller maila mig. Jag svarar som vanligt på alla mail inom 24 timmar.

Med vänliga hälsningar




Peter Connée
pc@procivitas.se
+46 730 71 47 40

3 kommentarer:

  1. "Vi kommer nu att få tillgång till spetskompetens inom bland annat skoljuridik, HR, fastighetsfrågor och inköp"
    Kan hjälpa framtida investeringar av ProCivitasskolor i Göteborg och Stockholm? ;-)

    SvaraRadera
  2. Är det därför maten har blivit sämre?

    SvaraRadera
  3. Nej, men lunchen i Malmö i går var kass

    SvaraRadera