onsdag 11 maj 2011

Medaljregn


I dag är det extra trevligt att vara ordförande på ProCivitas trots att föräldrar och i viss mån elever höll mig uppe till kl 2 i natt. Anledningen var trevlig!


I går var det SM i Ung Företagsamhet. De bästa entreprenöriella eleverna från hela Sverige var på plats på Älvsjömässan i Stockholm. Under två dagar skulle det vaskas fram vinnande företag i en rad kategorier i stentuff konkurrens. ProCivitas hade nästan 60 elever på plats som tagit sig dit via regional kval. ProCivitas har tidigare år haft en rad vinnande företag, men i år kan vi nog beteckna det som storslam: SM Guld i den tyngsta kategorin Bästa UF företag följdes upp med Bästa Säljare, Bästa Monter, Bästa Innovation och Bästa UF lärare.

I kategorin Bästa Skola vann dock vår lokala konkurrent Malmö Borgarskola. Jag undrar dock hur stolta de är? Vi noterade att de inte hade några elever på plats och i deras tacktal så upplevde de, lite ödmjukt, en stark lokal konkurrens och var faktiskt inte så vana att vinna några priser på Ung Företagsamhet!

Naturligtvis är jag stolt som en tupp, men framför allt glad för ungdomarnas skull. Detta är ett fantastiskt event där intressanta nätverk skapas. Erfarenheten är grym för alla deltagarna oavsett om du vinner eller ej. På SM är alla vinnare!

Lindmarks, som vann som Bästa UF Företag, ska nu representera Sverige vid EM i UF i Olso i augusti. Det är tredje gången sedan 2003 som ProCivitas får chansen och som bäst har vi ett EM silver 2008. Det känns som om det är dags för ProCivitas och Sverige att vinna igen.

Vad tycker du?

I dag får vi se om ProCivitas kan gräva n mer guld i Stockholm. Två av våra elever har tagit sig till final i Globe Forum Tour och vårt tjejfotbollslag spelar SM final.

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar