onsdag 20 april 2011

New England


Amherst är nästa stopp. Det är en av de främsta Liberal Art skolorna i USA. Kring den lilla staden Amherst ligger 5 universitet/college och Amherst College är stjärnan i gänget. 1400 elever går här i ett fantastiskt vackert landskap och de verkatr trivas i en skolmiljö som jag tycker liknar en "military academy". Jag får intryck av att eleverna från ProCivitas tycker att det är för "remote" här ute, fast vi bara är 1,5 timma från Boston och 2 timmar från NYC.


Dartmouth imponerar stort i år igen. Det är den minsta Ivy League skolan, mitt ute i skogen i New Hampshire. Här är det ännu mer "remote" och vi är nära gränsen till Canada. Till skillnad från New Haven, så torde Hanover vara en av de mest säkra platserna i USA. För de 10 000 invånarna här, kretsar allt kring campus och jag gillar också egenheten att Dartmouth har en egen skidort. Dock brukar ju New England inte kunna skryta med Champagne Powder och även i år så regnar det tungt här. De 6000 eleverna här gör att Dartmouth inte känns alls så remote som t ex Amherst fast det ligger ännu mer "offside".

Jag sitter med några i gänget och vi surfar bla in på Aftonbladets Skolgranskning. Vi känner inte igen oss utan diskuterar hellre hur vi kan få in mer SAT-prep på schemat och hur vi kan få ännu fler elever i ProCivitas College Application Committee.

Nu rullar vi vidare genom Vermont och mot Itacha, New York. Det blir elevernas sjätte delstat sedan i torsdags. När vi når flygplatsen nästa tisdag har de varit i 13 delstater. Viktigt för samlingen! Det är ett vackert landskap och eleverna tycker att det liknar Dalarna. Att USA är stort vet vi alla, men denna lilla tur blir nästan sju timmar lång, trots endast ett kort stopp på Pizza Hut utanför Binghamton. Sju timmar är väl vad det tar att köra från Skåne till, just det, Dalarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar