fredag 22 april 2011

ILNY och Columbia, Harvard Club, NYU och Meatpacking


Jag gillar New York City skarpt. Genom lite kontakter bor jag billigare än på elevernas hotel, men på 47 våningen på Mandarin Oriental. I am a fan! Ok, jag får ingen frukost, men utsikten över Central Park är obetalbar.

De senaste dagarna har eleverna från
ProCivitas främst besökt skolor i mindre städer med Hogwarts liknande campus. Nu är det dags för storstads-skolor i betongen. Eleverna verkar lite chockade över tempot här i NYC, men alla känner naturligtvis igen sig i gula taxibilar, röken, alla kända platser och skyskrapor.


Columbia är nog den Ivy med högst ProCivitas densitet. Cecilia går tredje året med toppbetyg rakt igenom och med utökade kurser. Dit når du inte utan en rejäl portion FLIT. På MBA programmet hittar du Pernilla och Michaela (inom kort). Columbia ligger på Manhattan och det var bland annat här Barack Obama tog sin college-examen. En viktig egenskap för att bli antagen här att kunna simma! En av rektorernas barn drunknande tydligen i floden för många år. Columbia hette från början King's College, men det var nog inte så hett 1776!

Gänget har blivit större genom fler influgna elever och alumnis och några av oss blir bjudna på lunch på Harvard Club. En klubb bara för alumnis från Harvad. Här kan de inte bara käka, dricka och umgås, men även bo över och naturligtvis spela squash och träna. The preppiest place in New York!

NYU (New York University) är ingen Ivy, men ändå en topprankad skola, kanske speciellt Stern Business School vid Washington Square. Stern ger ett mycket bra intryck och den guidade touren fördes av elevkårens president. Även om gänget kommer att göra en ”study abroad” så framhåller nästa alla skolor vi besöker möjligheten att ta en termin eller ett år på sitt ”studyabroad program”. Oftast har skolorna egna campus på andra ställen runt jorden eller tätt utbyte med andra toppskolor.

Du kan göra onlinetest för att se på vilken Ivy du skulle passa bäst. Prova gärna på http://quizilla.teennick.com/quizzes/9701924/what-ivy-league-school-are-you

Jag brukar bli Columbia. Vad blev du?

På kvällen träffar några av oss Elinor, som går på Parsons School of Design och vi hamnar på en av de många trendiga restaurangerna i Meatpacking District. I morgon börjar ett kort riktigt påsklov utan några skolbesök.

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar