lördag 16 april 2011

Boston Tea Party Rally and University


I natt förlorade jag rejält en match mot några pilgrimsmusslor från New England.

Boston är ett av de stora utbildningsnaven i USA. Boston University är lite lillebror i gänget och ligger en bit ned på rankingen, men fortfarande långt framför "elitskolorna" i Sverige. När det gäller Business så är de top 10 i USA. På skolan driver de affärstävlingar inte helt olikt Ung Företagsamhet och när jag för något år sedan beskrev ProCivitas och vårt engagemang i UF blev de helt lyriska. Det är kanske en av orsakerna till att Martin, som var med på denna resa förra året, är antagen här till hösten. Martin flyttade från Gotland för att gå på ProCivitas och har redan skaffat sig en tung CV. Jag är säker på att Martin är starten på en lång rad svenskar som börjar här. BU imponerar verkligen!

Några av oss äter lunch på ärevördiga Harvad Club. En mycket privat klubb där endast du som alumnielev på Harvard kommer in. Det känns bra att Sebastian tar oss hit i dag som gäster. Real Classy! Detta är nog ett av de mest "preppiga" ställen jag lunchat på med de klassiska vita träväggarna, mörk ek och de stora brasor som behövs i dagens snålblåst.
Detta känns långt från den värld med endast fyra köttbullar/per dag som
Skolgranskningen i Aftonbladet i dag toppar med. Vi fortsätter ned till Boston Common, den stora parken centralt i Boston. Tea Party gänget har rally här i dag.

Jag blev lite ledsen att Emma inte hann hit idag. Hon läser på Bowdoin i Brunswick, Maine. Bowdoin klingar inte så bekant för många svenskar, men rankas här på top 10 i Liberal Arts College. Lillebror Max följer nog henne i spåren. Det brukar man göra om man är ordförande i PCCAC, ProCivitas College Application Group!

På kvällen äter vi middag med Henric (Dino) som tog en annan väg till Boston. Han började på Les Roches, en av Hotel Management skolorna i Schweiz. Efter internship blev han erbjuden arbete/MBA här via hotel i Thailand och Spanien. Dit når du inte utan en rejäl portion FLIT.

I morgon blir det besök på MIT!

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar