fredag 20 augusti 2010

Valkompass som visar fel?


Nu har jag i en veckas tid fyllt valbarometrar på olika siter. Inte en enda gång har mitt favoritparti eller det parti jag förmodligen kommer att rösta på kommit upp som första förslag.

Förmodligen röstar jag fel eller så är valbarometerna lite korrupta. Prova själv, t ex påGruppledaren för centerpartiet i Stockholms stadshus Per Ankersjö har också problem enligt Aftonbladet. Han har gjort testet strikt enligt partiboken. Men han blir allt annat än centerpartist.

– Hur jag än försökte och viktade frågornas betydelse så lyckades jag inte bli centerpartist. Ofta blev vi FP eller KD, skriver han på sin blogg på http://perankersjo.blogspot.com/

Varför det blir fel hos mig är att jag på ett mycket egoistiskt sätt tycker att fler friskolor inte behövs på gymnasienivå. Konkurrensen räcker gott och väl till och inom de kommande fyra åren så kommer antalet tomma stolar bli många när årskullarna krymper.

Om inte jag eller mina kollegor på ProCivitas klantar oss duktigt eller om Lars Ohly får majoritet i riksdagen så kan vi redan idag luta oss tillbaka på en jättelik reservlista vid den preliminära antagningen, men längre ned i näringskedjan för skolorna så kommer det bli tufft. Riktigt tufft! Skolorna längre ned i näringskedjan får då dra in på ekonomiska resurser för att överleva och detta brukar ju inte vara ett bra konkurrensmedel. Kvalitet är det ända som faktiskt fungerar!

Blev du förvånad över vilket parti din valkompass pekade mot?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar