söndag 29 augusti 2010

Mode i skolan - påverkar det betyget?


Många, ja nästan alla, elever är intresserade av mode och kläder och modet skiljer sig säkert en hel del mellan olika skolor trots att det inte finns några uttalade policys. Som tämligen ovetande om modebranschen bedömer jag att eleverna på ProCivitas är väldigt medvetna. Deras twittrande och bloggar tar jag som bevis för det. Ett annat bevis är att många söker sig till skolor som Pearsson School of Design eller Fashion Institute i New York eller Maragaoni.

Från USA rapporteras att collegelooken blir en klädkrock efter highschool och där alla vill sticka ut än mer. Läs gärna på http://studyadvantage.se/nyheter/uggs-i-joggingbyxor-popular-collegetrend. Får jag tycka till efter ha läst ovanstående, så menar jag att det känns vettigt att det äntligen kommer en uppföljare till The Preppy handbook:

http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?search_word=true+prep&qsearch-submit=q&language=

Din klädstil kan säkert påverka din lärandesituation och nu försöker till och med vissa amerikanska skolor få sina elever att klä sig bättre. Studyadvantage rapporterar även om detta: http://studyadvantage.se/nyheter/universitet-vill-fa-eleverna-att-kla-sig-battre

Nyligen släppte Skolverket en rapport som visade att lärare delvis sätter betyg på närvaro och inte på kunskap. Jag skulle kunna tro att forskning skulle påvisa att din klädstil även påverkar ditt betyg i någon utsträckning. True Prep kan vara en genväg!

På ProCivitas gäller naturligtvis ingen dresscode för eleverna, men däremot för personalen. Shorts, sandaler och ”to casual” bör du lämna hemma. Ibland går det nästan till överdrift. En i gänget har inte haft samma slips på sig mer än en gång under två år! Vi tycker dock att en viss uppklädd stil är att visa eleverna respekt för deras lärandesituation.

Tror du att klädsel påverkar betyG?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar