onsdag 18 augusti 2010

Facebook for professionals!

Linkedin är Facebook for professionals! Här är nästan alla fd elever från ProCivitas med som erhållit utmärkelser från skolan, varit elevrådsordförande eller liknande.

Det är intressant att se hur deras CV uppdateras och hur de nu erhåller rekommendationer som ofta till och med överglänser den som de fick när de tog sin examen.

Linkedin är ett utmärkt redskap vid rekryteringar och används flitigt , främst internationellt. Det är lätt att gå med i grupper som intresserar dig yrkesmässigt och det finns trevliga funktioner som Buzz, som hittar skvaller om dig eller ditt företag på nätet. En annan nyttig funktion är händelser. Senast jag var på en konferens blev jag direkt inbjuden i nya grupper. Sökfunktionen på personer, i en viss bransch, i en viss region ger ofta intressanta och nyttiga resultat. På så sätt träffade jag nyligen flera intressanta kontakter på utbildningsmarknaden i Prag.

En utbildningskonsult ville sälja in sig själv till oss för ett tag sedan. Han påstod att han låg så långt framme och hade idéer om hur nätet skulle användas i skolans värld, men någon profil på Linkedin hade han inte och därmed fick han en klar uppförsbacke. Backen blev så brant att han inte klarade sig in i målet.

I Sverige har Linkedin haft en lite slumrande tillvaro, kanske främst beroende på att Linkedin saknar en svensk översättning, men för de elever som finns i vår Alumni förening på Linkedin är nog inte Sverige den arbetsmarknad de siktar på.

Är du med?

Work Hard, Be Nice, Dream Big

是好的,努力,梦想大

http://se.linkedin.com/in/peterconnee

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar