torsdag 12 augusti 2010

Skattesmitarlunch? - behövs ej i Prag

Så här i valtider kommer en massa intressanta förslag. V anser att stressade föräldrar kan köpa mat av t ex förskolor: http://www.dn.se/nyheter/valet2010/vi-foreslar-hamtmat-fran-skolan-1.1152490

Det är ett intressant förslag även för gymnasieskolor, men då blir väl risken uppenbar att föräldrar måste förmånsbeskattas. Om en lärare på ProCivitas äter en skollunch så blir han upptaxerad med 76 kr. Enligt Skatteverket är det inte OK att betala ett självkostnadspris, trots att man äter i en miljö en bra bit från den vanliga lunchkrogen.

Att ProCivitas har en hög ambition med sin skollunch bör väl knappast undgått någon med intresse för skolluncher. Skolmatens vänner har gett oss högsta betyg och så även 100 skolkök. En intressant idé att låta externa matintresserade personer prova olika skolors kök: http://100skolkök1år.se/?p=144

Jag kan nog tycka att 76 kr kan vara lite magstarkt för de stressande förskoleföräldrarna, framförallt om det om det rör sig om middag för då är beloppet det dubbla!

Det dubbla torde även fler lärare i Sverige vänta sig att betala inom kort, då lärare i den kommunala verksamheten, åtminstone i Malmö och Helsingborgs kommun, endast betalar ca 36 kr för sin lunch. Detta lär inte gå alls om Skatteverket kikar lite närmare på det. Vi får väl se om inspektörerna på Skatteverket läser denna blogg!

76 kr räcker dock rätt långt i Prag för en trevlig lunch på en restaurang längs floden. Jag kan också stolt berätta att de flesta av klarade provet att bli certifierade bryggare av Miroslav Vrana i går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar