måndag 14 juni 2010

Sommarlov är överskattade

För skolledare är sommarloven överskattade. Den enda skillnaden mot terminen är att man får jobba i shorts och vara i fred. Det är nu stressen verkligen börjar. Först ska kvalitetsrapporten eller vårt årsbokslut slutföras och sedan ska man se till att allt är klart till lärarkickoffen i Prag och sedan till skolstart.

ProCivitas har som ambition att vara Sveriges Bästa gymnasieskola och då måste man attrahera Sveriges (eller åtminstone regionens bästa lärare) och då måste man vara Sveriges Bästa Arbetsplats.

Dit har vi inte riktigt nått. Enligt Best Place to Work’s årliga undersökning kom vi på tredje plats förra året. Det var ett glädjande steg fram från den femteplats vi hade 2007. Det gav dock ett kvitto på att ProCivitas är Sveriges Bästa Skolarbetsplats.

En viktig del av vår ”bästarbetsplatsstrategi” är att vara Sveriges Friskaste Företag. Det är ett helt projekt som ProCivitas startade för ett drygt år sedan i Korpens regi. Det innehåller en massa komponenter som friskvårdsbidrag, personalmöten på gymmet, stegtävling, Broloppet, rådgivning kring kost, hälsa och sömn och mycket mer. Förra kickoffen var på Selma Spa i Sunne där vi bl a mätte vår kondition, fetthalt och en del till obehagligt. Nu ska vi göra om detta efter ett år på kickoffen i Prag och se om vi blivit friskare! Förra året släpade vi runt på nästan 1,9 ton fett! Jag tror vi är nere mot 1,7 ton efter ett år.

Under dagarna i Prag ska vi också bli bra mycket bättre på IT och under hela sommaren planeras och testas olika utbildningsinsatser. Vi måste inse att det är ett krav våra ungdomar kräver av oss. Se gärna på dagens två-åringar:

http://www.metro.se/2010/06/08/84904/min-tvaaring-forsoker-dubbelklicka-i-/

Vill man som skola ligga i täten, så gäller det som skolledare utan armbandsur att inse att sommarlov är överskattat!

Work Hard, Be Nice, Dream Big

是好的努力梦想大

2 kommentarer:

  1. Eller se på Iris, 11 månader: http://www.youtube.com/watch?v=f93iJlcsMgA

    Och här har du intressant statistik på temat http://www.internetstatistik.se/content/2436-halften-av-fyraaringarna-anvander-internet.html

    SvaraRadera
  2. yes och vi håller på att utbilda för yrken som inte finns än och försöker ge svar på problem där vi inte ens vet hur frågan ska ställas om några år. Det är väl det som kittlar!

    SvaraRadera