måndag 28 juni 2010

Grattis Wille - Emax är the 21th century skills och vi rockar! Rockar igen!

Under en vecka samlas Sveriges 225 bästa unga entreprenörer i Örebro. Under långa och tuffa dagar, 08.00-22.00, varvas föreläsningar, workshops och simuleringsövningar med teambuilding och massor av andra nyttigheter.

Evenemangets tre ledord är inspiration, kunskap & nätverk och dessa går igen i samtliga aktiviteter som arrangeras.Tävlingsmomentet är en Internetbaserad affärssimulering, där snabba beslut och strategiskt tänkande premieras. Deltagarna delas upp i lag om fem personer som tillsammans utgör företagsledningen i simuleringens olika virtuella företag.

Hela första dagen ägnas åt teoretisk och praktisk teambuilding och gruppdynamik för att på så vis skapa så bra förutsättningar för samarbete i lagen som möjligt. Resten av veckan försöker de sedan tillsammans fatta de beslut som kan ta dem till toppen i tävlingen och ge dem chans till förstapriset.

För att deltagarna ska lära sig så mycket som möjligt är det viktigt att de får ta del av de erfarenheter som etablerade företagsledare, innovatörer och entreprenörer har. Därför besöks evenemanget dagligen av föreläsare som får dela med sig av sina erfarenheter och svara på deltagarnas frågor. Åldern på föreläsarna varierar; både äldre, mer erfarna och yngre som satsat hårt från början - det viktigaste är inspirationen och erfarenheterna.

Detta är ett perfekt arrangemang för de som söker ”the 21th century skills!

Vid årets eMax 2010, på Örebro Universitet, var det åter en entreprenör från ProCivitas i Helsingborg som stod högst upp på pallen. Det är fjärde året på rad som en entreprenör från ProCivitas plockar hem första priset.

I år var det Willhelm Utterströms lag som tog hem förstaplatsen. Emma Lundgren lag tog en hedrande 3:e plats.

Det finns ingen skola i Sverige, sedan 2007, som tagit så många medaljer, på eMax, som ProCivitas i Helsingborg.

2010, Wilhelm Utterström, 1:a

2010, Emma Lundgren, 3:a

2009, Oskar Melking, 3:a

2008, Viktor Stensson, 1:a

2007, Mikael Simby, 1:a

2007, Robert Mois, 2:a

Läs gärna mer på http://www.emaxsverige.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar