torsdag 17 juni 2010

Prag - my dream?En av mina drömmar är att besöka alla länder på jorden. Det lär bli svårt, men min första målsättning är att komma över 100 länder. Jag tävlar här med en kollega och när vi har nått upp i 100 länder så blir man medlem i http://www.travelerscenturyclub.org/

Enligt mina senaste noteringar så är jag upp i 77 länder och min kollega i endast 65 länder. Denna dröm har inneburit en hel del roliga omvägar, såsom en heldagsutflykt till 5 av de 7 ”länderna” i Förenade Arabemiraten eller en taxiresa på nyårsafton för att ha besökt Swaziland. Vi är lite ”nördar” och när vi förra gången flög till USA satte vi aldrig på någon film, utan hade kartfunktionen aktiverad under hela resan. Vi dreglade över märkliga länder som Färöarna och Grönland under atlantflygningen!

Nästa längre resa måste därför gå till Centralamerika där jag kan beta av 5-6 länder på någon vecka eller så. En tågluffning i Östra Europa måste nog också till och för att nå hela vägen fram måste jag nog ut i Asien utanför det Kina jag älskar så mycket. Jag har dock sett gränsfloden mot Nordkorea och jag har flugit många länder som Madagaskar och Kuba.

Min kollega plockar i sommar några ”low hanging fruits” som Monaco, medan jag drömmer mig till ProCivitas höstkickoff i Prag. Det är så att min kollega har varit i Tjeckien, men det har inte jag!

Undrar hur lång tid det tar att åka till Slovakien från Prag?


1 kommentar:

  1. Heldagsutflykten i Förenade Arabemiraten var en höjdare! Att besöka emirat som Dubai, Sharjah, Ras el Khamei, Ajman och Umm al Qaiwain var ett riktigt ökenjobb...
    I sommar kör jag till Monaco via Åland, Estland, Lettland, Litauen och Kaliningrad...dvs 71

    SvaraRadera