fredag 18 juni 2010

Mac eller PC?

Mac eller PC är just nu frågan för många på ProCivitas.

1986 köpte jag min första Mac. Plus var modellen och den saknade hårddisk. Du läste in en liten floppydisk (som var en revolution då mot PC världens mjuka diskusdisketter) med ett systemminne som sedan ploppade ut och sedan satta man i en ny floppy där man skrev lite i program som MacWrite och ritade i MacDraw eller MaxPaint och skrev ut på en lite söt Apple Printer. Modem och så hade man bara hört talas om. 20 000 kr kostade datorn och det var med studentrabatt. Apple fick ett fast grepp om åtminstone universitetsvärlden, men tappade det nästa helt de kommande 10 åren.

Efter försett ca 15% av personalen med MacBook Pro vid terminsslutet så står det nu plötsligt 15% till i kö trots att de redan har moderna laptoppar. När vi frågar eleverna så vill 60% köra Mac till hösten! Förra året var i siffran ”bara” 25%. Det känns som Apple har tagit greppet på nytt, åtminstone kring våra ungdomar. Hur länge varar greppet denna gång? Följer man http://theoatmeal.com/comics/apple så kan det vara ett tag!

Mac eller PC är frågan! Men om man heter Peter Connée, jobbar på ProCivitas och har pc@procivitas.se som mailadress kan man verkligen köra Mac då?

Det är den frågan jag ställer mig när jag via min Ipad köper lite fler aktier i Apple Inc!

Work Hard, Be Nice, Dream Big

是好的,努力,梦想大

2 kommentarer:

  1. Är det bra att köpa aktier i Apple Inc nu när kursen är så hög, är inte toppen nådd än?

    SvaraRadera
  2. håller med, men om mer än 50% av nya och befintliga elever + personal vill att jag förser dem med Mac så kanske det är så att fler skolor upplever detsamma. Skulle samma förhållande gälla för andra framgångsrika skolor så torde Apples omsättning och vinst öka dramatisk

    Jag tar chansen på det!

    SvaraRadera