torsdag 21 oktober 2010

Resultat i svenska skolan och på Filipinerna


I Sydsvenskan i veckan har resultaten i den svenska skolan debatterades och själv tycker jag det är rätt skönt att då vara på väg mot Hong Kong. Det är alltid lika spännande och lite extra spännande denna gång då vi tydligen ska få ett varmt mottagande av Megi!


Megi är en supertyfon och resultatet från Filipinerna var minst sagt nedslående. Megis framfart följer vi i lokalblaskan South Chinese Morning Post: http://www.scmp.com/portal/site/SCMP/menuitem.2c913216495213d5df646910cba0a0a0/?vgnextoid=dba6f2c16d9cb210VgnVCM100000360a0a0aRCRD&vgnextfmt=teaser&ss=Hong+Kong&s=NewsSkaffa gärna ett gratis konto på SCMP för att läsa mer. Akutella bulletiner finner du på http://www.weather.gov.hk/contente.htm och med datanimeringar från Megi's framfart och beräknade rutt.

Den uppmärksamme läsaren kanske minns mitt inlägg i förra veckan om den för mig helt okända staden Wuhan i Hubaiprovinsen. Så okänd var den tydligen inte för att sedan dess har t ex IKEA beslutat att förlägga sitt tredje shoppingcenter här! Nu ska Ikea öka från åtta varuhus till arton de kommande fem åren i Kina. Vi får prata med dem när vi träffar dem i Beijing om två veckor.

Work Hard, Be Nice, Dream Big

是好的,努力,梦想大

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar