måndag 4 oktober 2010

ProCivitas hjärta Star for LifeDet är mycket kring Star for Life nu. ProCivitas har i några år varit en stolt stödjare av Star for Life. Star for Life är en organisation som stödjer ungdomar i Sydafrika att leva ett AIDS fritt liv och för att GO FOR YOUR DREAMS. Initiativtagaren bakom projektet är familjen Olofsson som bl a startat Sigma koncernen.

ProCivitas stöttar på många sätt och ett sätt är att ge stipendium till elever som då kan genomföra projektarbeten kring Star for Life. Nyligen har vi tilldelat ca 150 000 kr till en rad trevliga projekt:

Bookazine, ett gäng ungdomar från både ProCivitas i Helsingborgs och i Malmö ska skapa en bok/magasin med förhoppningsvis upprepad utgivning som tydligt ska beskriva Star for Life på plats i Sydafrika och vad olika andra stöttare gör.

Vänfamiljer. En grupp fullföljer ett undersökningsprojekt som gjordes av ProCivitaselever förra året i syfte att skapa ett mentorsskap mellan svenska familjer och elever i Sydafrika.

Mobila kliniker. Star for Life har några mobila läkarkliniker på plats i Kwa Zulu Natal och dessa ska nu dokumenteras och gänget ska nu försöka få fler klinker på plats genom att attrahera medel från olika företag och organisationer.

Inspiration. Fredrik Hären har varit en uppskattad föreläsare på ProCivitas och har skrivit många intressanta böcker. Dessa böcker ska nu spridas i både Sydafrika och Namibia och tillsammans med föreläsningsserier ska ungdomarna inspirera på temat ”Bli vinnare i den globala världen”.

Den trogne bloggläsaren kommer nog att få höra mer om dessa projekt i framtiden.

ProCivitas har även arrangerat härligt fullsatta konserter i Växjö och Helsingborg där bla Triple and Touch, Star Choir tillsammans med ProCivitas skolkör har kört på temat – Touch of Africa! Nu kommer äntligen Star Choir till Malmö och nu ska vi tillsammans med några andra skolor fylla Malmö Arena söndagen 10 oktober kl 18! På scenen hittar du inte bara Star Choir och tripplarna utan även Måns Zelmerlöv, Dogge Dogelito och Jonathan Johansson. Sist men kanske inte minst så har vi en stor skolkör med bla annat ProCivitas elever.

Biljetter köper du på http://www.ticnet.se/Touch+of+Africa-biljetter/event/MAR1010

Jag kommer vara där. Kommer du?

Work Hard, Be Nice, Dream Big

是好的,努力,梦想大


1 kommentar:

  1. Work Hard, Be Nice, Dream Big
    是好的,努力,梦想大

    SvaraRadera