torsdag 12 april 2012

Vi kom in på St Andrews också

I dag blev det sol, och sedan regn, och sedan sol och sedan moln och lite regn till och sedan en vacker eftermiddag.

University of St Andrews är det äldsta i Skottland och det tredje äldsta i den engelsktalande världen. Bara Oxford och Cambridge är äldre. Det är en unik miljö med gamla byggnader och den där Disneyland känslan man ibland kan få på Princeton och Yale, som låter nya hus se ut som de är gamla, finns inte här. Här finns det 8 000 studenter och i staden finns det bara totalt 16 000 invånare och ryktet säger att de som inte är elever är ”farmers”. Det verkar dock vara skördetid på de 10 golfbanor som ligger tätt runt staden.

PrincetonJohanna på besök!

St Andrews är internationellt sett en av världens toppskolor och mycket populär. Till skillnad från skolorna i England är den också kostnadsfri att studera på, vilket gör att söktrycket ökat det senaste året. Det är också en skola som lockar många internationella elever och det verkar som skolan gärna tar in elever från Nordamerika och Asien, för de måste betala för sig här. Hela 30% av eleverna kommer utanför UK.

Det är också här som Prins William studerade för några år sedan och träffade sin Kate Middleton. Det kryllar av hemliga nätverk och ett roligt är Kate Kennedy, som jag ska berätta mer om till helgen.

Eleverna från ProCivitas studerar ofta international management/economics och stormtrivs. Det finns naturligtvis hela utbudet av kurser på plats i alla tänkbara ämnen och de erbjuder även MBA och PhD utbildningar!

I kväll ska vi dela ut pris som 2011 års Alumni Exam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar