torsdag 5 april 2012

Saknad på PrincetonVi möttes av fantastiskt vårväder och Princeton visade upp sig från sin bästa sida. I gyttret av ”Harry Potter” byggnader saknar vi Johanna. Johanna valde i år att lämna Princeton för ett utbytesår på Sciences Po i Paris. Nästa år är hon nog tillbaka för hon har kommit in på Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, den enda utbildning man måste söka in till här på Princeton. Princeton har en imponerade historik och huvudbyggnaden har fungerat som kontor för den amerikanska presidenten och hans administration och har faktiskt fungerat som huvudstad under en kort period.

Jag ska inte ranka olika skolor, men Princeton är verkligen en av mina favoriter och även om de inte har en business school som finns det gott om kurser inom området att plugga. Lägger du till några kurser från eng. school så har du en av världens bästa utbildningar i det Lund och Linköping kallar Industriell ekonomi. Lärarna du har här,  är inte sällan också Nobelprisvinnare i sina specialområden.
Några av oss blir inbjudna till the Harvard Club på kvällen. En alldeles underbar klubb endast för Harvard alumnis och deras gäster. I matsalen tittar alumnis som varit amerikanska presidenter ned på oss från sina oljemålningar, men jag tycker att Roosefeldts uppstoppade elefanttrofé ser lite väl blå ut! New Yorks most preppy place!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar