lördag 7 april 2012

Brown and Yale


Vi lämnar Boston tidigt och rullar in i Rhode Island, den minsta delstaten i USA. I Providence ligger Ivy skolan Brown University. I den klara, men lite kyliga vårvädret är det som en vacker vandring i en underbar park. Det känns lite tomt att Caroline inte är här än! Brown är en toppskola, men kallas för flumskolan av sina konkurrenter. På Brown finns inga ”requirements” eller kurser som du måste läsa. Nästan alla Ivys har ett gäng kurser eller kursval som alla elever måste göra.

Vi tar oss vidare till New Haven, Connecticut, som räknas som en av de farligaste städerna i USA! Mitt i centrum ligger Yale. En vansinnigt vacker skola med byggnader som kunde vara ifrån vilken Harry Potter film som helst. Sophie guidar runt oss bland pampiga bibliotek och visar även upp sin ”dining hall”. Yale andas verkligen kvalitet och jag tror att Emma och Martin kommer att trivas ypperligt här i höst. Innan vi åker vidare tillbaka mot New York så passerar vi snabbt deras idrottsanläggningar som skulle göra alla idrottsklubbar gröna av avund.

Väl tillbaka i New York City avslutar några av oss på Yale Club, en klubb där bara alumnis från Yale kan vara medlemmar och där bjuda in sina gäster. Det känns verkligen som Yale fast i NYC. En riktigt Ivy upplevelse!

I morgon blir det alumnimeeting i Central Park!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar