fredag 6 april 2012

Harvardrapport: Årets alumnielev 2011


I går kväll landade vi i Boston. Denna härliga stad med riktig europeisk touch. Boston har många saker som jag gillar och ett av mina favorithak ligger naturligtvis på Boylston! Där träffar vi Henric och Olivia. Henrik har hamnat här genom utbildningar i hotellbranschen och Olivia pluggar Business på Bentley precis norr om stan. Oliva tjatar på våra elever om vikten av digital profil. Linkedin och egen hemsida är måste här i stentuff konkurrens. Olivia är mitt i valprocessen för att bli ordförande för eleverna på Bentley är det låter väldigt spännande.

Boston visar på morgonen upp sig från sin bästa New England sida. Klarblå himmel och lite vår kyligt. Vi tar oss till Harvard och besöker deras ”infosession”. Det är den femte session vi gjort under resan och kvaliteten har varit mycket varierande. Harvard ligger i topp i mycket, men inte i denna gren.

Vi äter lunch på Faculty Club med Oliver. I denna klassiska miljö har jag äran att tilldela Oliver Wenner ProCivitas alumni pris 2011 som årets Ivy student med följande motivering: Oliver är en förebild för många av dagens elever för sina framgångsrika studier på Harvard!

Några av gänget utforska Boston och några av oss vandrar vidare till MIT. Detta är teknik och innovationsskolan nr 1 i USA! Väl på plats här upprepar jag ProCivitas stipendium på 10 000 USD till den ProCivitas elev som först tar sig in här.

Kvällen avslutar vi på Beacon Hill där vi träffar Amira som nu är freschman på Harvard. Med stora ögon och öron lyssnar gänget på hennes erfarenheter från ansökningsprocessen och den första terminen här.

I morgon åker vi söderåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar