söndag 8 april 2012

NYC rapport: Årets Science Alumni
Eleverna på ProCivitas East Coast College Tour valde bort lördagens möjligheter till shopping och turism och var i stället på Harvad Club i 1-2-1 meetings med allt som nu ska till om de vill nå hela vägen till toppskolorna i USA. Förutom toppbetyg och SAT scores måste du visa upp en intressant profil som gör dig attraktiv för skolorna. De har mycket att välja mellan. De flesta skolorna tar bara in 1 av 18 sökande och det inga dumbommar som söker!


På eftermiddagen bjöds det in till alumnimeeting i Central Park. New York City visade upp sin bästa sida i solen och träden har precis börjat slå ut i den vackra parken. Vi lyckades samla ihop många av de alumnis från ProCivitas som verkar i regionen och tillsammans hade vi ett par intressanta timmar av fyllda av utbyte och nätverkande.


Det var också dags att dela ut 2011 års alumnipris för science students. Det tilldelades Emelie Modalen (Helsingborg 2010) för sin roll som förebild för dagens naturelever och den första elev från ProCivitas som tagit sig in på Johns Hopkins i Baltimore. Detta firade vi lite extra på en trevlig restaurang i New York på kvällen. Emelie var med på vår college tour för två år sedan och det kändes därför lite extra trevligt att få dela ut priset precis här!

I morgon blir det avresa tillbaka till Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar