söndag 28 augusti 2011

Spännande stipendium för Star For Life


ProCivitas gillar Star for Life! Star for Life är ett utbildningsprogram i Sydafrika med syfte att ingjuta hopp och framtidstro hos skolelever och på så sätt bromsa spridningen av HIV och AIDS. Projektet omfattar i dag 62 skolor och över 62 000 ungdomar, men ambitionen är att etablera konceptet i både fler skolor och länder i Afrika. Initiativtagare är IT-entreprenören Dan Olofsson och hans hustru Christin Olofsson. Läs gärna mer på www.starforlife.org

Inom kort är vi bl a delaktiga i konsertturnén Marching For Life där mastondontkörer av svenska elever medverkar. Jag är lite stolt över detta projekt, då det var lite av min baby från början, men som SFL nu verkligen utvecklat!

De senaste åren har ProCivitas gett stipendium till elever som vill göra goda insatser för Star For Life och nu är det dags igen för eleverna att söka. Jag hoppas att Proccekidzen tar på sig Star for Lifes glasögon och funderar utan riktigt coola projekt som verkligen hjälper. Tidigare projekt som fått stipendium är t ex:

The Prism – som utvecklade en CSR-tidning åt Star For Lifes sponsorer.

Datasalen – ProCivitas gamla datasal i Malmö innehållande 36 laptops monterades ned och skeppades till Sydafrika och på plats genomfördes utbildning.

UF- Vinnarna av UF i Skåne gjorde en bejublad föreläsnings- och inspirationsturné i Sydafrika.

Dream Book-ett gäng fick inspirationsböcker av Fredrik Hären och åkte på föreläsningsturné. Det blev också en av de största tryckningarna av böcker någonsin i Namibia.

Fotbollskola – ett gäng av ProCivitas tjejer i LdBs lag samlade ihop utrustning och arrangerade fotbollsskola för tjejer i Sydafrika.

Jag ser med spänning fram mot deadline 8 september.

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar