torsdag 18 november 2010

Vem ska bli årets alumnielev?

Kväll på skolan. Det är så skönt att vara här mellan 17 och 19. Det är tyst. Det är få elever på plats och vi är några som gillar att ge 1-2-1 lektioner i skilda ämnen. Ämnen både inom och utanför skolans väggar. Jobba med de stora drömmarna.Det blir liksom extra mysigt nu när kvällarna är mörka och tillsammans hänger några få engagerade och engagerande lärare och elever och om några år ska de bli alumnielever.

Nu när mörkret faller tidigt på kvällarna börjar det bli dags att utse årets alumnielev och nu börjar nomineringarna komma in för 2010. Några exempel på de senaste årens pristagare:

Nick, elev på Handelshögskolan i Stockholm, som har en diger meritlista efter examen i Helsingborg 2008 som t ex vinnare av Anders Walls entreprenörsstipendium, SM guld och VM silver i Ung Företagsamhet.

Daniel, examen 2003 och från Handels 2008, som mitt under brinnande finanskris blev en av två skandinaver av många sökande som fick jobb på Goldman&Sachs.

Rune, examen 2000, som redan under skoltiden var en sann entreprenör och efter lyckade försäljningar redan i unga år startar om som sann entreprenör igen!

Andreas, examen 2001, som också är en sann serieentreprenör med många anställda över hela Sverige.

Vidare utser ProCivitas Alumniförening på egen hand stipendiater i följande kategorier

Bästa internationella Business examen
Bästa internationella Ive League examen
Bästa internationella Business Student
Bästa internationella Ivy League student

Då vi följer våra alumnielever över hela året så har vi redan nu i mitten av november starka kandidater till åtminstone tre av de fyra kategorierna.

Om 3-4 år får vi nog utöka med Bästa Ingenjörsexamen eller liknande. Det ser jag verkligen fram mot.

Vem tycker du ska få årets priser? Skicka in din nominering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar