torsdag 11 november 2010

Lönsamt med alumninätverk

Jag börjar bli mäkta stolt över vad våra alumnis åstadkommer där ute i verkligheten och hur banden knyts mellan skolorna och mellan årskullarna. Det kan vara triviala saker som boende, karriärtips men även investeringar.

Även Harvard Business Review (den läser väl alla skolledare?) rapporterar ofta om forskning kring alumninätverken och detta följer jag med spänning. Senast rapporterade Lauren H. Cohen och Christopher J. Malloy kring fenomenet att investeringar tenderade att bli allt bättre om båda parter hade en examen från samma skola, årskull och program.

Även om parterna inte kom från samma årskull så var den gemensamma nämnaren skolan ändå viktig. Bara den gemensamma skolan gav nästan 10% så lönsamma investeringar än om parterna var från olika skolor.Det kan tyda på att ”information moves the market” och information i alumninätverken kanske är bland det viktigaste. Därför känns det extra viktigt för mig att bygga vidare på alumninätverken och det bästa av allt är: Det är så himla roligt!

Work Hard, Be Nice, Dream Big
是好的,努力,梦想大

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar