onsdag 2 november 2011

Warwick rules

En dryg timma nordväst om London, strax utanför Coventry, ligger Warwick University. Warwick byggdes i slutet av 60 talet som ett led i att har fler ”elitskolor” än Oxbridge i UK. Warwick är nog den skola utanför Sverige som har högst densitet av alumnielever från ProCivitas. De flesta är väldigt nöjda och känner sig väl förberedda inför nästa steg. Från en av toppbankerna rapporteras att eleverna från Warwick ligger en bra bit före toppskolorna i t ex USA vid de första utbildningsdagarna.
I dag möttes vi av Dr Michael Shulver från Warwick Business School och Alexander Högström (alumni Helsingborg 06) som presenterade skolan. Alexander fick äntligen den fysiska utmärkelsen som Bästa Internationella Business Student 2010 för hans väl uppmärksammade insatser för Warwick i bl a internationella case competitions.


Efter en guidad tour avslutade vi på Dirty Duck för lunch innan vi lämnade ”betongbubblan” bland löven och tog bussen tillbaka mot London.
Några av oss fortsatte sedan förbi London School of Economics för en re-checkin och sedan vidare till Royal Automobile Club. En klassisk engelsk klubb med slipstvång. Jag lyckades under kvällen bryta mot flera regler:
du får inte ha din rock med dig till bar/matsal
du får inte ta av dig kavajen någonsin
du får inte svara i din mobil


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar