onsdag 2 november 2011

Vi kom in på Oxford

En timma nordväst om London ligger klassiska Oxford University. Oxford rankas som en av världens bästa skolor och intagningskraven här är stora. Du ska förutom toppbetyg också ha en intressant CV som beskrivs genom Personal Statement och lärarrekommendationer. Paserar du det nålsögat blir det en intervju och där blir du akademiskt våldtagen.

Henrik (alumni Helsingborg 10) är en av de få svenskar som klarat sig hela vägen hit och har checkat in på Lady Margarethe Hall där ha studerar Modern and Ancient History. Henrik gav oss en rundtur på hans college och en föreläsning om livet på LMH och Oxford.

Oxford är förebilden för Harry Potter’s Hogwarths och bland deras alumnis märks ett drygt dussin helgon! Cecilia (alumni Malmö 06) följer också med oss. Hon är här på ett utbytesår från Columbia där hon normalt pluggar. Hon menar att tempot här är lite slött mot det hon normalt har på Manhattan.

England visar sitt bästa höstväder och i floden ror de för fullt. Utbildningssystemet där du på ditt college eller något av de 37 andra har en egen professor i ditt ämne som varje vecka har 1-2-1 med dig imponerar.

Vis av mina misstag från i går gör jag inga ”fuckups” alls på Oxford and Cambridge Club på kvällen. Vi avslutar kvällen framför brasan i biblioteket och skriver brev med fjäderpenna hem till Sverige, naturligtvis på klubbens brevpapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar