onsdag 15 juni 2011

Sommarskola


Äntligen har samtliga kostymer hamnat på kemtvätten och för att citera andra bloggare: Dagens outfit är shorts och pikétröja! Rugbytröjan åker på om det blir lite kallt!

Det finns en rad elever från ProCivitas som väljer skolan även på sommaren. Jag misstänker att en del naturligtvis är på språkresor, men det som verkar vara hetast är sommarforskarskolor för naturvetarna.

Ett par av eleverna blev inspirerat av föregångarna förra året och har lyckats ta sig in på Karolinska Institutets Sommarforskarskola i knivskarp konkurrens. Under fyra-sex veckor deltar eleven aktivt i forskningsprojekt och detta blandas med populärvetenskapliga föreläsningar. Förra årets deltagare var lyriska och jag hoppas att årets deltagare kommer tillbaka med samma energi!

En annan populär sommarskola på samma tema är RAYS, Research Academy for Young Scientists, som finns i Strängnäs. Smarta talanger från hela Sverige som i framtiden vill bli ledare inom naturvetenskap och teknik samlas här. Du kan följa deras blogg på http://www.raysforexcellence.se/blogg/

Dessa sommarskolor är utmärka meriter att ha på sin CV och något som verkligen sticker ut!

Vad en del av ekonomerna hittar på i sommar berättar jag om senare i veckan.

Work Hard, Be Nice, Dream BIG – även på sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar