fredag 3 juni 2011

Årets Alumnielev 2010

I dag hade jag äran att ge utmärkelsen Årets Alumnielev 2010 till Caroline Kummelstedt på en enkel men lite högtidlig ceremoni i ett sommarvackert Helsingborg. Vi hade tänkt oss att hon skulle ge en föreläsning på ProCivitas, men jag han precis fånga henne innan flyget till Bejing skulle avgå.

Caroline tog examen 2009 och utmärkte sig tidigt akademiskt och som entreprenör. Vid hennes examen erhöll hon utmärkelsen Bästa Akademiska Insatser. Hon drev UF företag i både årskurs två och tre och fick Sydsvenskans Entreprenörspris 2009. Hon backade från sin plats på Handelshögskolan och öppnande i stället en restaurang på Cooks öarna i Söderhavet och började på ett bokprojekt. Boken släpps nu i höst.

Under 2010 följde hon upp Nick Larsson och fick Anders Walls stipendium om 100 000 kr, vann Bernhard Ingelssons stipendium och tog designklasser i Florens och just nu i färd med att lansera sin egen klädkollektion i dagarna. Till hösten är hon antagen till Ivy League skolan Brown i Providence, Rhode Island. Hon sitter också med i styrelsen för Ung Företagsamhet! Du kan följa henne på http://carolinekummelstedt.wordpress.com/

Jag skulle kunna berätta i timmar om denna supertalang, men stannar här och kan klart konstatera att Caroline är en supertalang och sann förebild för dagens ProCivitaselever och hon kombinerar verkligen mina favoritegenskaper:

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar