fredag 17 juni 2011

Om man får tro

Ledaren i HD i dag, http://hd.se/ledare/2011/06/17/en-kyrka-ar-faktiskt-en-kyrka/ , tar åter igen upp ProCivitas avslutning i Mariakyrkan.

Hela artikelserien har sin grund i att EN kyrkomusiker, enligt HD’s artikel, höll för öronen i nittio minuter. Till detta sätter HD hela sin tilltro! Vi andra ca 500 personer som var i Mariakyrkan tror nog också att kyrkomusikern höll för ögonen också. Hon måste helt ha missat predikan, högtidliga tal, och stilfulla uppträdanden med efterföljande jubel och visslingar. HD’s ledare är nog också osäker på trovärdigheten i sina egna reportage, då de börjar med ” Om man får tro rapporteringen”!

Vi upplever både rapporteringen och ledarskribenten som en skymf mot inte bara elevernas avslutning, men framförallt mot den personal som lagt ner mycket tid på planering och träning för att få avslutningen så trevlig som möjlig. Jag tycker fortfarande det var en mycket välplanerad, trevlig och lyckad avslutning i Mariakyrkan och jag är övertygad om att nästan alla som var på plats håller med mig!

ProCivitas ska dock, tillsammans med Mariakyrkans personal, fundera på om nästa avslutning ska vara i kyrkan. De är ju få skolor som har sina avslutningar i kyrkan och det kanske är bäst att ungdomarna vänder ryggen mot Mariakyrkan. Många elever och även HD’s ledare manar till det, även om jag tycker det skulle vara ett riktigt, tråkigt slut på en fin tradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar