onsdag 20 mars 2013

Overperform in US

Från Sverige får vi rapporter om snöstormar. Snö och blask får vi även prova på här i NYC. Eleverna har fått sig duvningar på Federal Reserve, Federal Hall, Wall Street och NBC och har kommit över chocken med state tax och dricks. De börjar också hitta i denna fantastiska stad, men det tycks som om Victoria Secret är mer populärt än att följa med mig på High Lane Park!Det är mycket snack om vilka colleges som är bäst i USA. De som är de mest kända varumärken får flest sökande och alla Ivys samt ett gäng till som MIT, NYU, Stanford, Caltech är där. Lite mindre kända i ankdammen Sverige är the Little Ivys och dit räknas t ex Williams, Haverford, Amherst, Swarthmore, Colgate, Duke och några till.

Det finns också en rad skolor som verkligen presterar över deras rankingar och som nog kommer att bli nog att räkna med i framtiden. Huffington Post listar här:

http://www.huffingtonpost.com/2012/12/04/the-most-over-performing-_n_2237138.html?ncid=edlinkusaolp00000003#slide=more267486

Lite extra glad är jag att South Carolina State University är där. Många av idrottseleverna från ProCivitas är där och jag skulle ranka SCSU som mest ProCivitastäta skolan i USA vid sidan av Yale och Columbia.

Work Hard, Be Nice, Dream BIG


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar