onsdag 27 mars 2013

ProCivitas på Amherst och Dartmouth


Kvällen avslutades med en trevlig middag i West Village med Antonia som pluggar på FIT (Fashion Institute of Technology). Några fashion school wanna bee tjejer lyssnade med stora öron.

Innan solen riktigt gick upp rullade vi ut ur New York City i riktning mot New England och Connecticut. Första stoppet blev på Amherst College i Massachusetts, som tillhör gruppen Little Ivys. Amherst är kanske inte så känt I Sverige men här i USA möts det av stor respekt. Då de inte har några graduate students här är allt focus lagt på undergrads. Det är lika svårt att komma in här som på Ivy skolorna och Amherst är känt för sitt fina Financial Aid program som även gäller för internationella elever..

Vi rullar vidare norrut och vid gränsen till Vermont hamnar vi I Hanover, New Hampshire. Här ligger Ivy League skolan Dartmouth. Jag tycker som vanligt att Dartmouth presenterar sig på ett väldigt förtroendeingivande sätt. Dartmouth erbjuder också Need Blind Admission och de lovar att matcha alla andras erbjudanden!

För mig är Dartmouth speciellt intressant då de har focus fokus på outdoor aktiviteter och bl a äger ett eget skidberg. Här träffar vi Fredrik Eriksson, som tidigare gick på ProCivitas i Växjö och vid bakdörren på Outdoor Club’s byggnad tilldelades Fredrik priset som ProCivitas Best Science Alumni 2012.På kvällen rullar vi vidare mot Boston och nu ska några av oss avsluta med ytterligare en prisutdelning på en alumnimiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar