måndag 25 mars 2013

Columbia och NYU


I dag visade sig New York från en tråkig sida. 1 grad varmt och regn som emellanåt går över i snö  och speciellt när det blåser upp.

Vi kom in på Columbia College. När jag gör onlinetester för att se vilken skola jag passar in på brukar det bli Columbia. Skolan ligger på Manhattans West Side på väg upp mot Harlem. Bland alumnieleverna märks bl a Barack Obama och snart Cecilia Värendh Månsson från ProCivitas.

I deras core cirriculum ingår mycket klassisk litteratur samt att du måste kunna simma. Manhattan är ju en ö och engelsmännen kan ju få för sig att invadera igen!

Jag gillar Ivy League skolan Columbia starkt och nu även deras entreprenörskorridor. De elever som är entreprenöriellt lagda kan få bo tillsammans på en stor korridor i Razink Programe. Här lånar de även ut kostymer om du måste på businessmeetings downtown.

Maria Holmblad tag hand om några av oss och vi käkade lunch på Seinfelds gamla café, Tom's restaurant. Maria är graduate från UCL i London och pluggar nu en Master i Human Rights här.Ganska exakt 116 gator söderut ligger NYU, New York University på Washington Square. Studyadvantage bloggerskan Catharina Krönlein pluggar på Stern Business School som tillsammans med Wharton på UPenn brukar rankas som de främsta i USA. Hon presenterade på ett mycket trevligt sätt både NYU och framför allt Stern. Här tror jag många elever från ProCivita skulle stormtrivas. Konkurrensen om de 300 platserna är stenhård och det kan vara en genväg att söka in via deras campus i Abu Dhabi och Shanghai.

Nu blir det en träff med en alumnielev och sedan middag på Red Rooster med en annan. Enjoy NYC. I moargon bitti blir det Princeton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar