fredag 29 mars 2013

MIT, Harvard och Best Business SchoolsVi avslutar en lång dag på 9 Park Street och tilldelar Oliva Jemsten priset som ProCivitas Best Businessschool student 2012. Olivia får priset för sin härliga utveckling på Bentley University här i Boston, där hon har nästan ”perfect marks”, representerat i styrelsen och för sitt nya traineejobb på H&M som endast 5 av 2000 sökande fick. Oliva är en sann förebild för nuvarande Business wannabees på ProCivitas. Förra årets pris tilldelades Markus Nilsson på St Andrews.

På morgonen besöker jag och natureleverna MIT, Massachusetts Institute of Technology, nerdarnas högborg här i världen. De flesta universiteten skickar ut sina antagningsbesked kring 1 april, men MIT väljer naturligtvis 14/3 eller Pi-dagen!
Josefin guidar runt oss på detta underbara ställe. Det är väl bara här en student kan få för sig att koppla samman alla ljus i ett höghus och sedan på distans programmera om dem så han kunde spela Tetris på husets fasad!

Arkitekturen liknar inget annat universitet och eleverna här är kända för sina hyss som ofta kallas planking och de händer ofta på ett tak. För några år sedan monterade de ner en polisbil och monterade upp den på taket på det stora biblioteket. Naturligtvis lappad med No Parking!

Några av oss samlas på Harvard Faculty Club där vi lunch med Oliver som tog examen från ProCivitas i Helsingborg 2010 och har en diger meritlista både som elev och som alumni. Förra året tog han i denna underbara lokal emot priset som  ProCivitas Best Ivy Student, vilket vi för övrigt delar ut i New York i morgon!

Vi fortsätter sedan med infosession och en guidad tur på Harvard innan vi rör oss ut i Boston natten. I morgon blir en ny bussdag. Vi ska besöka Brown och Yale!

Det är ganska få colleges i USA som har en Business School på sitt program. Business har du normalt tagit som en MBA. Det blir dock allt mer vanligt att colleges nu har ett program och nu börjar de också att rankas här i USA. Bloomberg gjorde nyligen en ranking:
1. Notre Dame (Mendoza)
2. Virginia (McIntire)
3. Cornell (Dyson)
4. Washington University (Olin)
5. Pennsylvania (Wharton)

I toppen saknar jag Babson, Bentley och framför allt Stern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar