lördag 6 augusti 2011

Oslorapport fredag

Det regnar i Oslo, men dagen börjande med att se ca 15 UF företags presentationer. De 15 företagen hade en sak gemensamt. De hade alla blivit bästa UF företag i sitt hemland. En del av dem hade definitivt inte blivit bästa UF företag på den regionala mässan i Malmö eller Växjö! Tråkiga presentationer, saknad utstrålning på scen och otydliga affärsidéer. Lindmarks Servering gjorde mycket bra ifrån sig och även om jag är part i målet tycker jag att de definitivt är top tre. Rumänien och Slovakien gjorde också mycket bra ifrån sig! I morgon kväll utses vinnarna på en stor galamiddag!

Alla företagen ställde sedan ut sina montrar och kvaliteten var rätt blandad även där. Detta följdes av en lunchbankett med tema Social Entrepreneurs där en del käcka idéer pitchades.. Benjamin och Oskar, bördiga från Växjö, presenterade sitt företag Ung Omsorg på ett trevligt vis.

Kvällen startade på 34 vån på Radisson Blu där vi hade ProCivitas Oslo Alumnimeeting. Alumnielever som bor eller verkar i regionen kom förbi och nätverkade i en salig röra av alumnis från olika årskullar och från Helsingborg, Växjö och Malmö. I Oslo verkar våra alumnielever mest vara för att ta kortare arbete och tjäna bra med pengar innan de tar sig vidare till nya utbildningar eller sysselsättningar.

Föräldrar och delar av lärarkåren njöt sedan av en trevlig Tapaskväll på en norsk/spansk restaurang långt från turistfällorna kring Karl Johan!

Nästa alumnimöte blir troligtvis i London i slutet av oktober. Date TBA!

Work Hard, Be Nice, Dream BIG även i Oslo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar