tisdag 30 augusti 2011

Google-koden LIVE!


Jag gillar också Andreas Ekström. Han är kulturjournalist på Sydsvenskan och är bland annat författare av boken Google-koden. Andreas föreläste på ProCivitas i Växjö i dag. Läs gärna boken. All personal fick den i sommarpresent och en av de kommande föreläsarna, Isabella Löwengrip, rekommenderade den i går på Twitter, så den kan ju inte vara totalfel!

Jag är en Google fan och ProCivitas kör naturligtvis Gmail, kalender och delar Docs. Nu kommer vi att googlifiera vårt intranät inom kort också .

Google grundarna körde enligt den princip jag förespråkar till eleverna på ProCivitas: Ta dig in på ett topp universitet. Väl där så kommer du i en ny cool miljö och träffar nya coola människor och i det sammanhanget händer det magiska saker. Sergei och Larry möttes på Stanford, men ingen av dem tog examen utan blev jordens coolaste entreprenörer.

Med 20 000 sökningar i sekunden och 1900kr i vinst varje minut dominerar Google Internet tillsammans med några andra få internetelefanter och jag ser fram mot den dagen, som också Andreas beskriver, då vi kan googla fram vår försvunna strumpa!

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

ps Stort Grattis till Caroline Hedwall (alumni Malmö 2008) som i går blev uttagen till Solheim Cup i golf

1 kommentar:

  1. Boken verkar intressant.
    Men 1900 kr per minut, var hittade du den siffran ifrån? :)

    Trevlig helg,
    Anton

    SvaraRadera