torsdag 3 mars 2011

Bra betyg ger dåliga nyheter

Varje år vid den här tiden får alla gymnasieskolor sitt faktiska betyg. Betyget motsvaras av hur många förstahandssökande skolan får. I år är det lite extra intressant då elevkullarna i Sverige för sjätte året i rad har sjunkit. Jämfört med höstterminen 2006 finns det kommande hösttermin nästan 20% färre elever i årskullen. Många skolor marknadsför sig desperat för att undvika tomma stolar och konkurrensen om eleverna har aldrig varit hårdare.

Man ska aldrig vara nöjd, men jag känner mig lite stolt över att ProCivitas aldrig har haft så många förstahandssökande som i år. Det är ca 30% fler än förra året. Betyget har en dock en baksida. Bara i Skåne måste ProCivitas tacka nej till över 300 förstahandssökande.

Detta betyg korrelerar väl med de resultat vi får i både interna och externa kvalitetsundersökningar och visar att kvalitet, engagemang och nöjda elever ger allt bättre sökandebild. Kvalitet fungerar helt enkelt bättre än desperat marknadsföring!

Nu ska vi jobba vidare med ansökningslistorna och vi är mycket spända på vilka rekord vi får avseende snittbetyg och betyg på sist antagna elev på de olika programmen.

Work Hard, Be Nice, Dream BIG

是好的努力梦想大

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar