torsdag 27 september 2012

Recentior?


I går kväll var det dags för den årliga recentiorsfesten i Lund för alla förstaårselever på ProCivitas. Det är en högtidlig tillställning på AF-borgen i Lund, dit många kommer återvända om några år, förmodligen som studenter i Lunds studentliv.

Det är röd matta och trerättersmiddag med många tal från hedersgäster, rektorer och alumnielever. Eleverna är uppklädda i kavaj och klänning och många i personalen har på sin aftondress. Jag använder min smoking på recentiorsfesten och vid balerna innan studenten. Det är lika spännande varje gång vad man kan hitta i sin smoking från förra festen. Efter efterrätten som bärs in på klassiskt Nobelprismanér blir det lite livligare.Dagen inleddes med gästföreläsning med Anders Ekström som skrivit boken Google-koden. Anders håller alltid första klass och så även i dag. Jag gillar Googles tjänster skarpt, men ryser lite vid tanken kring the Evil Empire som Anders målar up!

Recentior?

Enligt Wikipedia är det en benämning på en förstapårselev (novish) vid ett universitet och t ex i Uppsala arrangeras recentiorsgasque. Jag vet inte varför vi använder uttrycket recentior, men det låter väl trevligare än de insparksfester och nollningsprogram som du kan läsa om i din lokala morgontidning. Det känns som vårt koncept innehåller lite mer Work Hard, Be Nice , Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar