lördag 22 september 2012

NSAC


I dag var det dags för Nordic Study Abroad Conference i Hellerup utanför Köpenhamn. Några av toppskolorna i främst UK/US presenterade sig och gav tips på hur du ska passera det nålsöga som ansökningsprocessen är.

För att få delta i konferensen var eleverna tvungna att ansöka med både betyg och ett personal statement. Detta innebar att bara de verkligen motiverade och intresserade eleverna med potential för toppskolor var på plats.Trots att konferensen började kl 08.00 en lördag morgon var många på plats och bland dessa en lång rad elever från ProCivitas och naturligtvis på första bänkraden. De fick sig en intressant dag med föreläsningar och representanter från t ex Cambridge, Georgetown, King's College, Copenhagen Business School, Brown och några till. På plats fanns också elever från tex St Andrews och London School of Economics... På det hela en trevlig och nyttig dag med mängder av intressant information, tips och tricks samt inte minst nätverkande mellan skandinaviska wannabees! Stort tack till PWC som ställde upp med ett förstklassigt arrangemang och lånade ut sina fina lokaler.

Förutom representanter från universiteten och PWC, så var jag det enda vuxna deltagaren! Det kanske säger något om andra skolors intresse att hjälpa sina bästa elever in på denna typ av skolor. Från gymnasier i Skandinavien visades helt klart inte mycket Work Hard eller Dream BIG i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar