fredag 14 oktober 2011

Världens Viktigaste Uppdrag

Jag har precis kommit hem från två dagar på AcadeMedias ledarforum. Jag känner mig fylld av ny energi. Vi var över 200 skolledare samlade på en konferensanläggning i Nynäshamn utanför Stockholm. Jag har anat det tidigare, men det var skönt att se det i skrift och på skärmen: Jag har Världens Viktigaste Uppdrag!

Megi, en av ProCivitas förstårselever agerade konferencier. Hon är verkligen en solskenshistoria som hade det rejält tufft i grundskolan, men tack vare ett enträget jobb från rektorn på Vittra Adolfsberg, blommade hon ut och jag hoppas att detta fortsätter hos oss. Inom kort ska vi ha ett rejält Dream BIG möte.

AcadeMedias ledstjärna är att göra skillnad. Varje dag! För att göra det måste vi alltid vara bättre än alternativet. Bättre Kvalitet. Bättre Kommunikation, Bättre Effektivitet och vi måste Utveckla oss bättre. Skolans värld är inne i ”the great revolution of education” och här ska vi vara i framkant. Jag tycker att ProCivitas har kommit en bra bit på vägen ”from Good to Great” precis som McKinsey menade när de presenterade sin stora studie om olika resultat i olika skolsystem. Jag hoppas också att AcadeMedias nya kvalitetschef kan hjälpa oss att nå ännu längre på den vägen!

Joakim Jardenberg eller @jocke som vi säger i Twitter-världen, var med i en paneldebatt. Jocke är en grym kille som rankas som en av de viktigaste påverkarna i Sverige och jag är mycket stolt över han är återfallsmentor till elever på ProCivitas, pappa, vän, kritiker och en helt underbar digital social media konsult, som jag gärna vänder mig till. Jag känner att jag har omvärldskoll när jag följer hans blogg på jardenberg.se. Här har vi mycket att lära när det gäller kommunikation!

Jag åkte till Stockholm med lite blandade förväntningar, men blev mycket imponerad av flera av skolkollegornas insatser på tex Vittra och Pysslingen. Nu är jag fylld av energi och jag stal flera bra idéer som jag nu ska förbättra och lansera för att säkerställa ProCivitas position som förebild inom AcadeMedia inom våra specialområden!

Det ska löna sig att vara bra och vi är med och gör skillnad för den anställde och för eleven och det, det är vårt viktigaste uppdrag!

På en skala på 10 ska ProCivitas alltid vara just 10! Inget annat duger!

Work Hard, Be Nice, Dream BIG!

1 kommentar:

  1. Vi tävlar om tian Peter. Jag tycker precis likadant. Ska något göras ska det göras fullt ut. Annars är det, som min kamrat Aysha sa en gång, simply not up to standard.

    SvaraRadera