fredag 29 mars 2013

ProCivitas på Brown och Yale och svenska ord du inte hittar på engelska.




I går kväll avslutade vi  på Harvard Faculty Club med en middag med en ytterst spännande svensk som nu håller på att avsluta sin MBA på MIT. Här fanns det inspiration i massor för naturvetare från ProCivitas.



På morgonen lämnade vi Boston bakom oss i strålande New England väder och tog oss söderut mot Rhode Island, den till ytan minsta delstaten i USA. I huvudstaden Providence ligger Ivy League skolan Brown, som i dag visade upp sin absolut bästa sida. Många Ivys kräver att du och alla andra, till ca 25% läser vissa ämnen. Detta kallar Core curriculum. Brown kallas lite för "flumivyn", då de ha ett Open Curriculum, d v s du läser precis vad du vill, men naturligtvis måste du välja en major.



Efter en ”rolling lunch” tar vi oss till en av Amerikas absolut farligaste städer, New Haven, Connecticut. Mitt i staden ligger extremt välrenommeradé Yale, där Sophie ger oss en rundvandring och visar upp alla Harry Potter liknande hus. Hon berättar om alla hemliga sällskap och kända alumnielever. Detta är skolan som många amerikanska presidenter har gått på och i class of 2014 finns det enligt utsago, minst sju wanne bee presidentkandidater.Martin och Emma från ProCivitas kunde tyvärr inte möta upp, men vi ses ju i morgon kväll i New York City dit vi rullar in på tidig kväll.

www.thelocal.se presenterar svenska nyheter på engelska och har manga intressanta artiklar. Nyligen publicerades t ex svenska ord du inte hittar på engelska. Vad sägs om:

Track Thief
Life Log
Ungoogable
Squeeze barrier
Brony

Read all about it på http://www.thelocal.se/45298/


I kväll blir det ny alumnimiddag med gamla goda ”proccekidz” 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar