söndag 15 april 2012

Vår i Edinburgh

University of Edinburgh grundades 1582 och är ett stort och prestigefyllt universitet. Deras forskning och utbildningar är i världsklass, framförallt inom ämnen som fysik, IT och medicin, men de samhällsvetenskapliga utbildningarna har också gott rykte. Edinburgh anses av många vara en verkligen vacker och trevlig stad med ca 500 000 invånare, och den ligger i närhet till naturen som Skottlands högland har att erbjuda.

Våren kommer definitivt tidigare till Edinburgh!

Bland eleverna här finns ett par alumnis från ProCivitas som studerar arkitektur, juridik och economics. Det är ett stort universitet med ca 24 000 studenter och det har stigit markant i popularitet det senaste året. Anledningen är enkel: Här är det fortfarande kostnadsfritt att plugga till skillnad mot skolorna söder om den engelska gränsen någon timma bort. Där är tuition fee 9 000 pund! Detsamma gäller den mer populära businessutbildningen på Heriot-Watt

Vi har inte hunnit med skolorna i Glasgow, Dundee och Aberdeen som också har goda rankingar, om än ej i klass med Edinburgh och St Andrews. De får vi besöka nästa gång vi är här!

Nu ser jag verkligen fram ot fredagens alumnimeeting i Lund på fredag! 122 anmälda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar