torsdag 5 april 2012

New England


Vi rullar ut tidigt från NYC och motorvägarna norrut. New England visar upp sig från sin bästa sida. Klarblå himmel och bara lite kyligt. Vi stannar till på Amherst College som tillsammans med bl a Williams, Haverford, Bowdoin, Swarthmore och någon till räknas som ”the little Ivys”. Dessa campus är ofta lite mindre och totalt går här bara 1500 elever.

Amherst är ett college och inte ett ”university”, vilket kan förbrylla en del. Skillnaden är att ett college inte har post graduate utbildningar som MBA och PhD som universiteten har. Det gör att alla som undervisar till 100% kan fokusera på undergraduate eleverna.


Ivy League skolan Dartmouth College är dock faktiskt ett universitet i skogen i New Hampshire fem timmar norr om NYC. Dartmouth imponerar som vanligt på mig och de har rätt mycket som tilltalar mig. Deras uppdelning i fyra terminer är en sådan. Genom att kunna vara ledig en kort termin och ta interships utan konkurrens är smart! En av de saker som verkligen skiljer Dartmouth från de andra Ivy skolorna är att de har ett eget skidberg! I like that!

I morgon blir det Boston! Tre timmar dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar