torsdag 10 februari 2011

Logga in mer: Få högre betyg!?

I dag uppstod en liten debatt på Facebook om antalet inloggningar på ProCivitas intranät bland tredjeårselever i Helsingborg. Parallellt i media fanns en debatt om att tjejer i grundskolan har högre betyg än pojkar.

Bland de elever på ProCivitas i Helsingborg som går i årskurs tre är trenden tydlig. Ju oftare du loggar in på vårt intranät desto högre betyg får du:

Snitteleven loggar in 3,7 gånger per skoldag! Till skillnad mot många andra skolor sätter vi inga begränsningar i hur många poäng du får läsa. Snitteleven brukar läsa ca 400 poäng extra och föga förvånande råder även här ett tydligt samband. Ju mer poäng du läser, desto oftare loggar du in på vårt intranät.

I media har det idag varit en debatt om att flickor får bättre betyg än pojkar. På ProCivitas råder även detta. Skillnaden mellan pojkar och flickor minskar dock från intagningsbetyg till slutbetyg, men fortfarande har flickorna 5% bättre betyg än pojkarna.

Men nu kommer det märkliga: Pojkarna loggar in 20% oftare!

Nu ska vi kontrollera dessa siffror mot Naturvetare och Idrottselever och mellan ProCivitas i Helsingborg, Växjö och Malmö. Jag tror jag sätter hela databasen i tänderna hos en grupp NV elever i nästa statistikuppgift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar