söndag 12 oktober 2014

Oxbridge deadline coming up


Om ett par dagar är det deadline för ansökningar till Oxford och Cambridge. Från ProCivitas är det 11 elever som söker allt från Economics till Engineering. Det är Politics, Medicine och Law och lite till.

Vi har tillsammans jobbat fram en ansökan som innehåller många olika delar:

Det är toppbetyg från gymnasiet (här är min påverkan obefintlig)
Vi har ett Personal Statement
Vi har ett Letter of Recommendation

Allting visar på att den sökande verkligen akademiskt brinner för det som eleven vill läsa. Jag har föreslagit sommarkurser, praktikplatser, extrakurser, lästips som ofta har slukats. De har varit på föreläsningar och haft dialoger med experter i sina områden. Dessa elva elever har verkligen överkapacitet för det svenska gymnasiet. 

Allt vi berättar i våra brev finns också spårbart på Internet. Vi har jobbat med mentorer och supervisors som också ofta citeras. Eleverna har pluggat på extra material och jag är helt övertygad om att dessa elva elever är bland de bästa eleverna i Sverige i år.  Ansökan är slutet på en process osm ofta har pågått sedan eleven började i årskurs 1.

Flera av dem kommer nog bli kallade till intervju där de blir akademiskt våldtagna av en professor i det ämne de vill förkovra sig inom. Jag är övertygade om att de är väl förberedda och om de passerar det nålsögat och blir accepterade så kommer de att vara förebilder för många!

Lycka till Oxbridge Wannabees!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar