tisdag 22 oktober 2013

Nice in a young CV

Puuuuuuh! Då var alla ansökningarna till Oxbridge ivägskickade. Den sista kom iväg 15 minuter innan deadline. Det är intressant att en process som varit aktiv i flera månader slutar med akuta telefonsamtal mitt i natten!

Som 17-19 år gammal kan det vara svårt att skaffa sig en CV som sticker ut. Här följer två tips som verkligen sticker ut:

1. Sök stipendium och erhåll dem gärna! Just nu promotar jag gärna Sweden - America Foundations stipendium till Lawrenceville High School. L'ville är en av de bästa gymnasieskolorna i USA och konkurrensen för att komma in är stenhård. De två senaste åren är stipendiaten från ProCivitas, vilket glädjer mig extra. Jag ser fram mot att besöka New Jersey igen och träffa Sebastian som går där. Läs gärna mer på http://www.sweamfo.se/ och klicka på High school stipendium.

2. Sök sommarskolor och kom gärna in. I Sverige finns t ex Sommarforskarskolan på Karolinska och RAY's. Oxford har naturligtvis sin och Cambridge promotar just nu sin: http://www.cambridgeimmerse.com/I USA finns det mängder. Kolla t ex på http://ce.columbia.edu/summer/high-school-visiting-students

Detta är punkter i ditt CV som sticker ut och som visar Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar