fredag 2 november 2012

Rapport från UK University TourI veckan har jag tillsammans med en rad kunskapstörstiga ungdomar från främst ProCivitas besökt några av de främsta universiteten i och omkring London. Kort rapport:

Warwick
Warwick imponerar med sina rankingar och resultat i alumnilöner. De gamla 70-tals husen börjar allt mer bytas ut mot moderna faciliteter i området en dryg timma utanför London. Våra alumnielever på plats kvittrade verkligen positivt om sina erfarenheter på plats. Det är lätt att trivas I Warwick bubblan.

Oxford
En timma utanför London ligger en klassiska utbildningsstaden Oxford. Admission Office imponerar, bl a med exempel på intervjufrågor. Våra alumnis gav sedan t ex:

  • Föreläsning och exempel på hur du fixar personal statment, rekommendationsbrev och i viss mån profil
  • Intervjuträning
  • Rundtur bland alla Harry Potterbyggnader och colleges.


Allt skedde i stålande väder och det var nog många som kunde se sig själva i Oxford om några år.

Cambridge
Cambridge är en lite mindre universitetsstad och här märks studenterna än mer. I denna underbara miljö fick vi rundvandringar av svenska elever. Det sägs att Oxford utbildar morgondagens premiärminister, medan Cambridge utbildar morgondagens nobelpristagare. Ett exempel är att Oxford bara har 47 nobelpristagare, medan Trinity College på Cambridge har 26 stycken! Det finns 29 college till! På Trinity satt t ex Isaac Newton med sina beräkningar.

Cass Business School
Cass ligger mitt i London strax norr om financial district (City). De imponerar verkligen och varje gång jag kommer dit känner jag att de utvecklas och blir allt bättre i sina specialområden som finans, business och management. De är tighta med det lokala näringslivet.

Imperial College
I South Kensington nära Harrods, National History Museum, Science Museum och Harrods ligger Imperial. I denna fantastiska miljö och moderna lokaler kan naturvetare verkligen frodas.

Deras MBA utbildning i business ligger i samma byggnad och jag gillar verkligen möjligheten för naturvetarna att starta inkubatorföretag och ta in hjälp från PG- eleverna!

King’s College
De har en underbar lokation nära Themsen och är duktiga på mycket och kanske framförallt är det Biomed och Managment/Politics som intresserar eleverna från ProCivitas. I år tackar vi Nils och Rebecca extra för den Q&A de genomförde.

UCL
University and College of London är det stora universitetet i London och kring det finns många mindre skolor som t ex SOAS, School of Oriental and African Stuidies som lockat flera elever från ProCivitas.

LSE
London School of Economics and Political Sciences, ligger nära King’s och erbjuder endast utbildningar med fokus på ekonomi, politik, matematik och management. Det är nästa lika svårt att komma in här som Oxbridge. De ger dock 500 pund rabatt på tuition fee och har laddat upp stipendiekassan med 12 miljoner pund för att kunna säkerställa att alla talanger har råd att läsa här.

Jag känner att jag lärt känna dessa skolor än bättre och de verkar ha läst känna mig och ProCivitas också.  Jag hoppas också att de trettio ungdomar som varit med har fått sig en rejäl dos inspiration för att ta sig in på några av planetens främsta skolor.

Nu blir det alumnimeeting och helg i London!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar