måndag 12 november 2012

Dropout time?


En examen från ett välkänt universitet är inte alltid nycklen till framgång. Det finns många som hoppat av sin utbildning och lyckats rätt bra. Här är några kända exempel:

Mick Jagger, gick på London School of Economics, med tyckte att rockmusik verkade roligare och körde därför vidare med Rolling Stones.

Bill Gates, grundande Microsoft under tiden på Harvard och tog aldrig någon examen. Han blev dock hedersdoktor många år senare.

Mark Zuckenberg hoppade också Harvard, då han hellre ville jobba med sitt Facebook. Det verkar ju funka!

Warren Buffet, världens kanske största investment gurus är en dropout från University of Chicago.

Larry Page, en av grundarna av Google, tog faktiskt sin examen från Stanford, men under sina doktors studier fick det vara nog. Avhandlingen var ju algoritmen för Google.

Ralph Lauren, gick bara två år på Baruch College I NYC, innan han började sälja kläder på Brooks Brothers och sedan i eget varumärke.

Alla har dock en sak gemensamt. De kom in på en bra skola och där träffade personer som blev viktiga i deras byggande av sin egen framgångssaga, men även här finns det undantag, som  tex

Richard Branson, engelsk superentreprenör och äventyrare, hade dyslexi och dåliga akademiska betyg och började aldrig på något universitet! Extra kul att ha föreläste för ProCivitas elever i London 2003!

Mitt råd är därför till de flesta: Ta dig in på så bra skola som möjligt. Kör Work Hard, Be Nice och Dream BIG. Skaffa dig sedan en coolt nätverk på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar