torsdag 11 oktober 2012

Pecha KuchaHärom kvällen medverkade jag på en Pecha Kucha kväll på ProCivitas. Det var en del av det mentorsprogram skola arrangerar. En lång rad mentorer från det lokala näringslivet samt deras adepter samt många andra nyfikna elever var på plats. Köksmästarna försåg också gänget med lite godsaker. Det är så kul att se att så många är engagerade och kvar på skolan långt in på kvällen. Presentatörerna var några av mentorerna och i några fall mentorer och elev samt även bara elever. Allt var snabbt och intressant!

Pecha Kucha?

Pecha Kucha (ペチャクチャ) är ett presentationsformat som alltid innehåller 20 bilder, som visas 20 sekunder vardera. Pecha kucha-formatet uppkom i Japan, och har sedan spritt sig världen runt. Uttrycket betyder ungefär 'snick-snack'.

Presentationsformen föddes på ett arkitektkontor i Tokyo där två arkitekter tröttnade på långa, sega dragningar och all den tidsspillan det ledde till. Man beslutade därför att en presentation enligt denna modell ska omfatta 20 bilder där varje bild visas 20 sekunder. Därmed blir presentationen exakt 6 minuter och 40 sekunder. Det ställer krav på presentatören som därmed MÅSTE fokusera på det viktiga.

Prova det själv någon gång. Det är utmanande och stimulerande!

www.pechakucha.org finner du mer information och hittar lätt nästa arrangemang nära dig. Jag ska besöka ett event när ProCivitas besöker London under höstlovet!

Till dess: Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar